Zwemaanbod

Zwem ABC (kinderen)

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C en is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Een kind met het Zwem-ABC op zak doet met veel plezier mee aan alle mogelijke activiteiten in en om het water. Alleen voor kinderen die bij ons les hebben voor zwemdiploma A, B of C is er de mogelijkheid om gratis bij ons komen oefenen op zondag tussen 09.30 – 10.30, onder begeleiding van een ouder, deze ouder betaald dan het normale vrijzwemtarief. Let dus op dat u de leskaart van uw kind dan wel mee neemt. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden/tarieven/email/inschrijfformulier / kledingvoorschrift


Aangepast zwemmen

Speciaal voor mensen met chronische spier- of gewrichtsaandoeningen als reuma, nek en schouderklachten, (ex)-hartpatienten, maar ook tijdens revalidatie. De lessen worden gegeven door gediplomeerde aquasportinstructeurs met een specialisatie in aangepast zwemmen. De lessen duren 30 minuten en worden gegeven in borstdiep water. De lessen lijken op de reguliere aquasportlessen echter met een lagere intensiteit. Het water van ons wedstrijdbad is standaard 29 graden. Op maandag de hele dag en op dinsdagochtend is het water extra verwarmd naar 30 graden. Ideaal voor mensen die in deze temperaturen soepeler kunnen bewegen. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier: voor openingstijden/ tarieven/email/inschrijfformulier


Aquafitness

Fitness in het water, is een training in een circuitvorm. Hierbij maken we gebruik van verschillende materialen. Tijdens een circuittraining doorloop je een geheel schema, waarbij je de oefeningen achter elkaar uitvoert. Circuittraining heeft als doel om zowel kracht als uithoudingsvermogen te vergroten. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden/tarieven/email/inschrijfformulier


Aquafloat

FloatFit-oefeningen worden gedaan op een drijvende mat. Op die manier kun je werken aan je balans, houding en kernstabiliteit. Je traint veel verschillende spiergroepen, want de constante beweging van het wateroppervlak zorgt ervoor dat je tijdens de oefeningen steeds aan het balanceren bent. Wil jij ook meedoen met een superleuke, uitdagende en gezellige les, waarbij je ongemerkt spieren traint waarvan je niet eens weet dat je ze hebt? Wil jij werken aan verbetering van je houding, balans en spierkracht in je hele lichaam? Dan is Aquafloat de les voor jou! Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden/tarieven/email/inschrijfformulier


Aquajoggen

Aquajoggen is een stevige conditietraining, waarbij loopoefeningen worden gedaan in diep water. Bij het lopen wordt een wetbelt gedragen die er voor zorgt dat je blijft drijven. Door regelmatige training en beweging zal de conditie verbeteren en de spierkracht toenemen. Knieën, heupen en enkels worden ontzien, want je maakt geen contact met de bodem. Met verschillende trainingsmaterialen worden wisselende spiergroepen getraind. Je kunt trainen in je eigen tempo, passend bij je eigen conditie. Aquajoggen past bij iedere leeftijd en conditie. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden/tarieven/email/inschrijfformulier


Aquamix

Vind je het leuk om verschillende aqua-sporten te doen, zoals: agqua-joggen, aquarobic, aqua-steps en aqua-tae-bo. Dan is dit een juiste sportvorm voor jou. Elke week worden er andere lesvormen gegeven en wissel je af van diep naar ondiep water. Je verbetert je spierkracht, uithoudingsvermogen en verbrand veel calorieën. Een goede les voor het verbeteren van je algehele conditie! Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden/tarieven/email/inschrijfformulier


Aquarobics

Conditietraining in het water, ondersteund door eigentijdse muziek. Een aquasport op de bodem in borstdiep water. Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten materialen om de bewegingen te verzwaren.
Door regelmatige training en beweging zal de conditie verbeteren en het uithoudingsvermogen en de spierkracht toenemen. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden/tarieven/email/inschrijfformulier


Fifty-Fit

Fifty-fit is een gezellige activiteit voor oudere volwassenen die in groepsverband willen sporten. Elke training wordt begonnen met een gezamenlijke warming-up en rekoefeningen. Fifty-fit is bedoeld voor ouderen die zin hebben in sportief en gezond bewegen. Ook als u niet zo goed kunt zwemmen, kunt u meedoen! De lessen vinden plaats in ons wedstrijdbad. Op passende muziek doen deelnemers oefeningen in water om spieren en gewrichten te versterken. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden /tarieven/email/inschrijfformulier


Zwemfitness

Bij zwemfitness wordt er gewerkt aan conditie en techniek. Diverse zwemonderdelen komen aan bod. In deze training krijgt u tips om uw zwemslagen te verbeteren en eventueel nieuwe zwemslagen aan te leren. Door gebruik van verschillende trainingsschema’s en materialen om de weerstand van het water te vergroten worden de slagen krachtiger en gaat uw zwemconditie vooruit. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden/tarieven/email/inschrijfformulier


Zwem-Samen

Zwem Samen is een activiteit bij zwembad Duikerdel in samenwerking met Evean en Geriant en de Hersenstichting. Tijdens deze les (van 30 minuten) kunnen mensen met geheugenproblemen bewegen op hun eigen tempo in het water onder begeleiding van een bevoegd lesgever. Wel wordt er verwacht dat u samen met iemand komt, bijvoorbeeld met een maatje, een vriend(in), partner broer of zus. De les wordt in het ondiepe gedeelte van het bad gegeven (u kunt staan in het water), zodat ook mensen die niet kunnen zwemmen kunnen deelnemen aan deze les. Tijdens de les wordt er gewerkt aan coördinatie, kracht, conditie en niet te vergeten het sociaal samenzijn met de andere deelnemers. Na de les staat er een heerlijk kopje koffie voor u klaar en kunt u nog even gezellig met de andere deelnemers en begeleiders van deze les nazitten. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden/tarieven/email/inschrijfformulier


Banenzwemmen

Wie liever in eigen tempo aan de conditie werkt in plaats van onder begeleiding te sporten kan bij ons van zondag tot en met vrijdag terecht voor het banenzwemmen.

Kijk voor meer informatie bij tarieven en openingstijden.


Baby-Peuterzwemmen

Een bijzonder moment, samen met je kindje! De lessen zijn bedoeld voor kindjes vanaf 6 maanden tot 4 jaar. Tijdens elke les worden er liedjes gezongen en verschillende spelletjes en bewegingsoefeningen gedaan. Het kindje leert de mogelijkheden van water kennen, het vrije bewegen bevordert de ontwikkeling van de spieren en in een later stadium de coördinatie van armen en benen. Baby/Peuter zwemmen duurt een 30 minuten. Zowel voor als na de les is er gelegenheid om even samen te spelen in het water. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden /tarieven/email/inschrijfformulier


Snorkelen

Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water heeft een leuke basis met het diploma Snorkelen. Er zijn 3 diploma’s Snorkelen te behalen. Om de snorkellessen te kunnen volgen moet een kind het Zwem-ABC hebben. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden/tarieven/email/inschrijfformulier


Zwemvaardigheid

Wie het Zwem-ABC heeft behaald, kan zijn of haar zwemvaardigheid nog verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun vaardigheden op peil te houden. Met deze lessen is dit heel goed mogelijk. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden /tarieven/email/inschrijfformulier


Zeemeermin-/haaienzwemmen

Doe mee met de clinic zeemeermin-/haaienzwemmen en leer zwemmen als een echte vis! Tijdens de lessen verfijnen we jouw techniek en het is natuurlijk super leuk om te doen. De clinic bestaat uit 4 lessen van een half uur, samen met andere zeemeerminnen en haaien waarna je een mooi diploma ontvangt. De clinic is voor kinderen in het bezit van minimaal een A en B diploma (t/m schoenmaat 38). De kosten zijn inclusief gebruik van de staart tijdens de lessen. Meer informatie of inschrijven?

Klik dan hier voor openingstijden/ tarieven/email/inschrijfformulier


Vrijzwemmen

Ons zwembad is een gezellig en overzichtelijk binnenbad waar gezinnen met kinderen en de jongste jeugd zich prima kunnen vermaken. Het bestaat uit een 25 meter wedstrijdbad, een recreatiebad met grote glijbaan, bubbelbank en jetstreams en een pierebadje voor de allerkleinsten. Bij het vrijzwemmen ligt er vaak een loopmat en diverse speelattributen in het water. Ons wedstrijdbad is voorzien van een beweegbare bodem en een extra brede trap en ons recreatiebad heeft een aflopende helling met leuning waardoor mensen die minder goed ter been zijn ook het zwembad in kunnen. Eventueel is er een speciale rolstoel aanwezig waar men het water mee in kan rijden. Kleedruimte en toilet voor mindervaliden zijn ook aanwezig. Ben je uitgezwommen dat kun je op het natte terras of in ons sportcafé heerlijk bijkomen met iets lekkers uit onze uitgebreide horecakaart.

Voor meer informatie kijk bij openingstijden en tarieven.


Feestje vieren?

Vier je feestje bij zwembad Duikerdel en we maken er samen een groot feest van. Er zijn verschillende feestjes mogelijk. Bij de kinderfeestjes (alleen mogelijk op zondag vanaf 10.30) hebben wij verschillende thema’s, bijvoorbeeld Survival, Griezel of Zeemeermin-/Haaien. Ook zonder thema kun je je feestje vieren, al vanaf € 8.50 p.p. Natuurlijk kun je ook gezellig bij Duikerdel blijven eten. Meer informatie? Klik dan hier.


Sportcafé

Voor wie moet wachten tijdens de zwemlessen of tijdens het zwemmen aan een pauze toe is is ons gezellige Sportcafé altijd open. Koffie, thee, limonade, lekkere koeken, een tosti, vers schepijs, wij hebben het allemaal! Op zondag tijdens het vrijzwemmen is ook de frituur open. Ook als u niet komt zwemmen, maar in de buurt bent en gewoon trek heeft bent u van harte welkom!

Kijk voor meer info op onze Sportcafépagina.